Как живее човек, който си държи милионите в кашони, зазидани в

...
Как живее човек, който си държи милионите в кашони, зазидани в
Коментари Харесай

Невиждана наглост: Дилър на дрога си зазидал 15 млн. евро зад гардероб за пенсионен фонд

Как живее човек, който си държи милионите в кашони, зазидани в стена?
46-годишният Масимилиано Кауки, който има събрани най-малко 15 милиона евро от наркотрафик, наподобява на пръв взор човек, който води нормалeн живот, без никакви луксове и екстри, разказва 24chasa.bg. Tой е неизвестен за необятната публика наркотрафикант, живее в апартамент в полуцентрална зона в Милано, не кара мощни коли и не е човек, за който можеш да кажеш, че е богат.

Италианските управляващи са от дълго време по следите на хипотетичното му богатство, защото се счита, че точно той дирижира трафика на хашиш в Северна Италия. Никой не може да допусна, че държи в брой такава сума – откритите 15 милиона евро са най-голямото количество пари кеш за всички времена в Италия.

Много от пачките с банкноти, пакетирани в картонени кашони и скрити сред две стени в спалнята на апартамент, били даже с плесен. Това съгласно италианската полиция приказва, че през последните две години парите не са пипани въобще от гангстерите. На процедура 28-те кашона, в които били натъпкани 15 млн. евро, не служели за ежедневни потребности. Те били нещо като пенсионна каса на Кауки. Трябвало да му послужат един ден, когато “излезе в пенсия ” след кариерата си в интернационалния наркотрафик. Или както казвал самият той в телефонен диалог, подслушан от полицията, “един ден ще си изкарам документите и ще отпътува ”.

Срещу Масимилиано Кауки има две следствия за наркотрафик – в Болоня и Милано, и съгласно тях той е отпред на трафик на хашиш от Мароко. Внасял приблизително по 3 тона за по 6 млн. евро годишно. На първа инстанция Кауки е наказан на 17 години и 4 месеца затвор, само че все пак живеел съвсем
като фантом в незаконния свят на Милано. В него преобладават най-вече калабрийските кланове от Ндрангета, внасящи кокаин.

Пристигналият от село до Рагуза, Сицилия, в Милано преди трийсетина години Масимилиано избрал друго занятие – трафика на хашиш. В Италия това е дрога за младежи, само че за сметка на това трафикът й е доста по-малко рисков и обезпечава повече облаги.
Заедно с 68-годишния си татко Джузепе, по специалност автомонтьор, Масимилиано събирал облагите си постоянно кеш и в банкноти от 20, 50 и 100 евро. След това пачките се пакетирали в кашони. Полицията върви по дирите на съкровището на Кауки отдавна – знае, че го има, само че от него няма никакви следи, тъй като всичко е кеш.

В последна сметка, откакто някогашен сподвижник на Кауки, затворен за наркотрафик, “изпява ” на полицията за него, тя стартира да учи проектите на няколко жилището, където има възможност да са скрити парите. Измервайки с метър, полицията се натъква на дребно противоречие сред проект и действителни стени на апартамент. Така стига до празното пространство от 40 см сред две стени зад трикрилен дрешник в спалнята на апартамент. Той се води чартърен на бащата на Кауки – Джузепе, който не заявил никакви приходи, макар че бил автомонтьор.

Привидно също не водел разточителен живот като се изключи скъпото си занимание – колекциониране на ретро коли. В гаража си имал “Мерцедес ” и “Фиат 500 ”, мечтаел и за “Мазерати ”.
Според в. “Кориере каузи сера ” на 1 юни служителите на реда претърсват основно жилището на годеницата на Масимилиано Кауки, а след това и работилницата на татко му Джузепе. Там изскачат 26 000 евро. В един миг обаче служителите на реда намират няколко празни куфара. В единия имало останали 250 евро – нещо сходно на чифт чорапи, забравени в куфара, който сте изпразнили след ваканцията си.

Така служителите на реда от отдела за битка с опиати си дават сметка, че в тях са носени пачки. Полицаят, натъкнал се на въпросния куфар, взема чук от у дома и на идващия ден отива с него в жилището на Джузепе Кауки.
Когато удря по въпросната стена, зад нея се демонстрират един по един всичките 28 кашона. Полицаите съумяват да изброят единствено банкнотите в първия кашон – 551 340 евро.
Предполага се, че оня, който ги е пакетирал, ги е броил “на тегло ” – защото не могат да се изброят на ръка толкоз милиони – “касиерът ” просто е поставял в кашон несъмнено тегло банкноти, както се мерят картофи.

Всички пачки след откриването им от полицията потеглят непосредствено към съкровищницата на Централната банка. Единствено тя е в положение да ги изброи и дезинфекцира.
Според специалисти с подобно съкровище от пари в брой на процедура един наркотрафикант може да дестабилизира настоящия законен стопански пазар. В моменти на рецесия, когато извършващите законна активност предприемачи не разполагат с пари в брой, наркотрафикантът може да си купи всичко под масата и да отдалечи от легалната стопанска система честния бизнесмен.

“Той има толкоз доста пари, че може да обезпечи наследниците си до осмо потомство ”, споделила в един от подслушаните от полицията диалози годеницата на Масимилиано. Именно тези думи предиздвикали предходната година полицаите от отдел “Наркотици ” в Милано да не зарежат следствието против Кауки, който е задържан през октомври 2019 година Първоначално той живеел в комуна, след това бил подложен под домакински арест. С помощта на татко си и на умел зидар, занаятчия на скривалища, Масимилиано си направил тайника в жилището.

Според шефа на дирекция “Антимафия ” в Милано Алесандра Долчи доста постоянно се счита, че разплащането с доставчиците на опиати се прави в биткойн. “В реалност по-голямата част от разплащането е в брой, тъй като това е единственият метод да не се оставят следи ”, споделя тя пред в. “Кориере каузи сера ”.

Че празното пространство в двойна стена е обичано място за укритие на Кауки, излиза наяве и през 2018 година Тогава полицията открива 1100 кг дрога в тайник зад стените на гараж.
Според управляващите Масимилиано Кауки се счита през днешния ден за най-важния снабдител на хашиш на черния пазар в Милано. Самият Кауки поддържал връзките с производителите в Мароко. Дрогата се купувала за 300 евро килото, а на дребно се препродавала за 3000 евро на кг. Пакетите хашиш пътували на яхти, идващи в Ла Специя, област Лигурия, и в Рапало, до Генуа. След това дрогата била товарена на коли и по този начин стигала до Милано.

Масимилиано Кауки в този момент е още веднъж в пандиза. Преди това обаче бил под домакински арест – в жилището му управляващите сложили бръмбар, с чиято помощ съумели да се натъкнат на интересни диалози. Като този с жена му, която му казвала “Иди да си прибереш парите от оня, който ти е дебитор, имат да ти дават 1 милион евро, а ти седиш по през целия ден, без да правиш нищо ”.

Част от съкровището на Масимилиано било прикрито и в дома на татко му – там полицията разкрила 130 000 евро кеш, заключени в каса. Те били нещо като джобни пари за трафикантите.
15-те милиона евро, конфискувани от полицията, в този момент ще станат част от Единния фонд на правораздаването в Италия.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР